Drilske fortællinger på Vinotek Classique i Silkeborg 28. februar

Karin Sloth (t.v.) og Lisbeth Kofoed (t.h) fra Ry Fortællekreds er arrangører af ”Drilske Fortællinger”  på Vinotek Classique i Silkeborg sammen med bestyrer Tilde Jorn-Christensen ( i midten).

Vinotek Classique i Silkeborg og Ry Fortællekreds indleder 28. februar et nyt samarbejde, hvor den gode historie står på programmet.

”Når vi optræder på Vinotek Classique i Silkeborg, er det både for at gøre opmærksom på et hyggeligt mødested, og fordi Ry Fortællekreds gerne vil formidle fortællinger i levende fællesskab med et større publikum. Vi håber, at mange vil få lyst til at lægge vejen om ad Hostrupsgade 35, ” siger Karin Sloth fra Silkeborg, der er medlem af Ry Fortællekreds.

Et andet af fortællekredsens medlemmer, Lisbeth Koefoed Jensen fra Voel Fortællehus, siger:

”En god fortælling fornøjer, forundrer og beriger. Fortælling giver liv og mulighed for fællesskab. Fortællinger, der rummer noget genkendeligt og fælles menneskeligt, giver anledning til refleksion. ”

Hun er en af aftenens otte fortællere og bidrager med sin version af historien ”Hønsene på Møllebakken” af Gabriel Scott.

Programmet byder desuden på fortællinger af Evald Tang Kristensen, Steen Kaalø og Johannes Buchholz. Nogle folkeeventyr og selvoplevede historier står også på aftenens fortællemenu. Fælles for historierne er, at de passer til aftenen tema: Drilske Fortællinger.

Tid: Onsdag 28. februar, kl. 19
Sted: Vinotek Classique, Hostrupsgade 35, 8600 Silkeborg
Entre: 50 kr. 

PROGRAM

Marianne Løkke Den flyvende Baby af Steen Kålø fortælling om dengang Steen var baby og hvorfor han lærte  at flyve.  Ca. 13 min.

Lisbeth Koefoed Hønsene på Møllebakken  (Fortælling af Gabriel Scott)
Et gammelt ægtepar ejer kun en snes høns. Den døende mand beder om et æg, som den nærige kone nægter ham. Han hævner sig.  Ca. 12 min.

Kirsten Frank De dumme mænd (En gammel almuefortælling)
v. Ewald Tang Kristensen: Tre kvinder vædder om, hvem der kan spille deres mænd det største puds.

Marianne Nørmose  Lysthuset   Et centralt sted for både uskyldige og småuartige lege.  En barndomserindring fra et hus v. Remstrup Å, Silkeborg.

Pause   20 min.

 Halfdan Olesen  Herregårdsbruden (folkeeventyr) Om den kloge pige og herremanden, der altid var vant til at få sin vilje. Ca. 10 min.

Else Wellendorf Ravheksen (folkeeventyr) Ca. 10 min.

Lise Olesen ( fortælling Johs. Buchholtz) Den sidste nat på jernbaneværkstedet. Om to 3.klasses jernbanevogne, der reflekterer over deres svundne karriere. Ca.10 min.

Ulla Skovsbøl  De tre spindekællinger  (folkeeventyr) ca. 10 min.

Kontakt for yderligere oplysninger:
Karin Sloth: 24 20 41 70
Lisbeth Kofoed Jensen 28 51 93 87

 

Share on Facebook

Ry Fortællekreds grundlægger Helle Arnfred fylder 80

Ry Fortællekreds formand historiefortæller og forhenværende højskolelærer og medforstander på Herning Højskole Helle Arnfred, fylder 80 år den d.13.februar 2017.

Share on Facebook

1_helleFortællingen har ingen alder, men det har fortællerne. Formanden for Ry fortællekreds Helle Arnfred fylder 80 den 13. februar. Ry Fortællekreds, der er en aktiv sammenslutning af ca. 30 fortællere, blev stiftet i  2o01 på Helle Arnfreds initiativ i samarbejde med nu afdøde Tove Hvid.

Helle Arhfred er fortsat en aktiv fortæller og optræder jævnligt på højskoler, i sognehuse og ved forskellige fortællearrangementer. Hun forfiner til stadighed sin mundtlige fortællekunst og arbejder både med de store fortællinger – i de senere år især fra de islandske sagaer – men også med historier fra hende egen barndom og ungdom.

Højskolefortid

I mange år var Helle Arnfred et særdeles kendt ansigt i den danske højskoleverden. Som helt ung var hun elev på Askov Højskole, mens markante skikkelser som Knud Hansen og J. Th. Arnfred stadig tegnede skolen. Allerede der blev hun optaget at de frie skolers pædagogik og menneskesyn, og det var også der, hun traf sin kommende mand Knud Arnfred.

Læs videre “Ry Fortællekreds grundlægger Helle Arnfred fylder 80”

Share on Facebook

Ry-fortæller Bjarne Jensen vinder af GRAND SLAM 2016 på Teater Katapult

Bjarne Jensen fra Ry Fortællekreds løb med sejren i årets Grand Slam på Teater Katapult i Aarhus den 8. december og vandt en rejse for to til Island.

Share on Facebook

bjarne-grand-slam-webSalen var propfuld, da Bjarne Jensen fra Ry Fortællekreds vandt Teater Katapults GRAND SLAM-konkurrence  den 8. december 2016. Han udmanøvrerede seks andre finalister med sit veloplagte bidrag.

Koncept hentet fra New York

Teater Katapult har hentet inspirationen til StorySlam – en konkurrence i historiefortælling – fra newyorker-fænomenet The Moth.

Publikum deltager ved at heppe og stemme på deres favorit. Seks historiefortællere optræder med to historier hver. Historier, som ikke må vare længere end 5 minutter.

I 2016 har der været afholdt en serie Story Slam arrangementer i Aarhus, og ved hvert arrangement har publikum kåret en vinder, som blev inviteret med til Grand SLAM i december. De seks øvrige finalister var Signe Fage, Maja Langberg,  Jesper Hald, Michael Hundevadt, Lasse Staudt og Lasse Løber.

Share on Facebook