Futtrup fortæller om Ruth Berlaus favntag med Brecht

Ruth Berlaug

 

Den dramatiske historie om den danske kommunist Ruth Berlau og hendes stormfulde forhold til den tyske digter og dramatiker Bertolt Brecht har fået nyt liv i fortæller Dorte Futtrups bearbejdning.

Den 24. marts optræder hun med sin store fortælling om Berlau og Brecht ved et arrangement i Svejstrup Gl. Præstegård inviteret af Ry Fortællekreds.

Lidenskabelig kærlighedshistorie

Ruth Berlau var dansk skuespiller og forfatter født i 1906, og 27 år gammel møder hun i 1933 den berømte Bertolt Brecht. Han er netop kommet til Danmark med sin familie på flugt fra nazismen og bor nu på Thurø ved Svendborg.

Ruth Berlau er medlem af DKP og har allerede på det tidspunkt sat flere af Brechts stykker op i København. Berlau og Brecht forelsker sig i hinanden og får en livslang relation som elskende og som samarbejdspartnere.

Forholdet er så stærkt, at Ruth Berlau i 1940 følger familien på flugt gennem Sverige, Finland og Sovjetunionen til USA. I 1949 flytter hun med til Østberlin og er med til at grundlægge det senere så berømte Berliner Ensemble.

Brecht forbliver dog gift med sin hustru Helene Weigel gennem alle årene, og Dorte Futtrups fortælling er historien om et lidenskabeligt liv udfoldet i dramatiske verdenshistoriske og personlige rammer. Om kærlighed, jalousi, ideologi, kunst og politik.

Kendt på den danske fortællescene

Dorte Futtrup har arbejdet med mundtlig fortælling i 25 år som fortæller, foredragsholder, underviser og kursusleder overalt i Danmark. Hun er oprindeligt uddannet bibliotekar, men er blevet landskendt med sine store fortællinger om historiske personer.

Efter fortælleforestillingen i Svejstrup løfter hun i dialog med publikum sløret for, hvordan hun bærer sig ad, når hun omskaber et stort biografisk materiale til fortælling.

Tid: 24. marts kl. 19.30
Sted: Svejstrup gl. Præstegaard, Alkenvej 9, 8660 Skanderborg
Entré: 50 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.