Ry-fortæller vinder Story Slam 2018 i Odense

Bjarne Jensen vinder Storyslam 2018

Fortæller Bjarne Jensen fra Ry var på udebane, da han i april stillede op i fortællekonkurrencen Story Slam Odense. Alligevel lykkedes det ham at komme videre til finalen, som blev afholdt 4. juni på Teater Momentum i Odense.

Fem fortællere deltog i finalen, og da publikums stemmer var talt op, gik sejren til Bjarne Jensen, som er medlem af Ry Fortællekreds.

Finalister skulle hver fortælle to historier. Den ene under temaet ”Kald det bare ferie”, mens emnet for den anden var frit.

Bjarne Jensen lagde ud med beretningen om min en tur til Köln i 1965, hvor han sammen med sin mor skulle holde ferie hos sin moster og onkel i Tyskland. Eneste problem var, at hans mor insisterede på at tage en ”forbudt” vare med over grænsen: Kaffe. Den beslutning medførte mange urolige timer i bilen for hendes søn på vej ned mod grænsen.

Et tilnavn. måske øgenavn, som Bjarne Jensen slæbte rundt på i mange år, og historien om, hvordan han fik det, var emnet for hans bidrag i anden runde. Historien foregår på et skoletoilet i Aalborg omkring 1970.

Åbenbart åbnede historien for erindringerne hos tilhørerne, for flere kom efterfølgende op og fortalte Bjarne, at de pludselig var kommet i tanker om oplevelser på skoletoiletter i deres barndom.

Det var Bjarne Jensens anden sejr i en Story Slam-finale. Første gang var på Teater Katapult i Aarhus i december 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.