Englehistorier lyser op i novembermørket

engelbillede

Mørketid er tænketid og engletid, hvor man skal hygge sig inden døre og lytte til gode historier, mener fortællerne i Ry Fortællekreds. De inviterer til åben fortælleaften i Svejstrup Gl. Præstegård 28.11.14.

Tid: Fredag den 28.11.14 kl. 19.30. Sted: Svejstrup Gl. Præstegård, Alkenvej 9, 8660 Skanderborg. Entre 50 kr.

Vejret er gråt, dagen kort og humøret er måske også så som så. Sådan er november for mange mennesker, men det vil Ry Fortællekreds rette op på. Den 28. november inviterer de erfarne fortællere på alle, der har lyst til at blive opmuntret af en god og velfortalt historie indenfor på loftet i Svejstrup Gl. Præstegård. Under de gamle tagbjælker, i ly for regn og rusk kan man lune sig ved en hel håndfuld fortællinger, som i anledningen af årstiden har fået titlen ”Mørketid – tænketid – engletid”.

”Her ved udgangen af november, synes vi, det er oplagt at tage både gamle og nyere historier op, der har julen som tema, men på en eftertænksom måde uden sentimentalitet,” siger formanden for Ry Fortællekreds Helle Arnfred.

Usentimentale julehistorier
De historier, som man kan høre i præstegården er derfor bl.a. H. C. Andersens ”Grantræet”, som handler om det at være i nuet, og glæde sig over det, og dem mindre kendte historie ”Vanddråben”, som får os til at tænke over øjnene, der ser.

Aftenen byder på hele tre fortællinger af Selma Lagerlöf: ”Legenden om juleroserne”, Gudsfreden” og ”Den hellige nat”, som på hver sin måde fortæller om godhed, retfærdighed og klarsyn. I den mere socialrealistiske juletradition kommer Johannes V. Jensens barske og lavmælte fortælling ”Mortens juleaften”. Men før tungsindet breder sig for meget, vil tilhørerne blive muntret op af en meget humoristisk og underfundig fortælling af Jytte Borberg: ”Englene”. Enhver ordentlig fortælleaften byder desuden på mindst ét eventyr, og denne fortælleaftenen er ingen undtagelse: Folkeeventyret ”Hvordan varer en fisk længst”. Af det kan man endda både lære noget om kogekunst og om parforhold.

”Vi glæder os til at byde mange tilhørere indenfor”, siger Helle Arnfred, der fortæller Legenden om juleroserne.

 

 

Comments are closed.