Ry-fortællere indtager det nye bibliotek

Helle Kappel Kjær er et af de medlemmer af Ry Fortællekreds, som disker op med gode historier på biblioteket i Ry torsdag den 3. maj 2018. Foto: Ulla Skovsbøl ©

Der er gode historier fra både litteraturens og fra eventyrenes verden på programmet, når Ry Fortællekreds for første gang inviterer inden for til åben fortælleaften på biblioteket.

Aftenen byder bl.a. på fortællinger af litterære sværvægtere som Martin Andersen Nexø, H.C. Andersen og Tolstoj, men også på historier fra den gamle mundtlige fortælletradition som eventyret om trolden uden hjerte.

Udbreder mundtlig fortælling

Fortællekredsen, der har eksisteret siden 2001, tæller i øjeblikket ca.30 aktive medlemmer, som dyrker historiefortælling og arbejder for at udbrede interessen for den mundtlige fortælletradition.

Kredsen holder som minimum to offentlige arrangementer om året, og de plejer at foregå i Svejstrup Gl. Præstegård. Den har imidlertid for nyligt fået nye ejere, som ikke længere udlejer foredragslokalet.  Fortællerne har derfor været nødt til at se sig om efter et nyt fortællested, og selv om præstegården var en god ramme, er der også fordele ved flytningen, mener fortællekredsens formand, tidligere højskolelærer og –forstander Helle Arnfred.

”Vi har valgt at indlede et samarbejde med biblioteket i Ry og forventer os meget af det nye fortællested,” siger hun.

”Biblioteket en naturlig ramme for kulturarrangementer som de åbne fortælleaftner, og ved nu at lægge dem inde i byen håber vi også at kunne tiltrække et nyt publikum,” siger hun.

Comments are closed.