Ronald Risvig

Fortæller og foredragsholder. Tilbyder desuden kurser i livsfortælling og arrangerer rejser til Færøerne

Det begyndte i 1953 – og pludselig blev jeg blikkenslagerlærling, senere uddannet som isenkræmmer i byggemarked og bilsælger, inden læreruddannelse og fire års teologistudier. Ind i mellem fodboldtræner og senere foredragsholder og gestaltterapeut. Mange forskellige jobs i bl.a. fri- og højskoleverden og beslægtede områder. Og så blev jeg medlem af Ry Fortællekreds i 2007.

Siden 1981 har jeg været blændet af det færøske lys, da boede jeg på Østerø, en af de atten grønne øer, der ligger og vipper som små frimærker i det vældige Atlanterhav. Jeg var blevet hyret som fodboldtræner for færøske Fuglefjord . Senere er det blevet til mange rejser til det nordatlantiske, privat og som rejseleder- og arrangør. Det er her, i det blyfarvede hav, på de grønne fjelde, at mennesket vandrer på en line mellem himmel og hav. En vandring og spænding, der også er grundtonen i mine fortællinger og foredrag.

Kontakt:
Ronald Risvig
Mobil:23329613
Mail:  ronald-risvig@hotmail.com

Hjemmeside: Ronald Risvig  og Færørejser

I rygsækken har jeg bl.a.:

”Babettes Gæstebud” Karen Blixens fortælling kan opleves solo eller sammen med Ebbe og Gitte, der rammer fortællingen ind og ”fortæller” med på guitar og tværfløjte. Babettes Gæstebud kan også kombineres med refleksion og samtale over Karen Blixens brug af kristendommen som forlæg. Velegnet til kirkerummet.
Varighed 45 – 65 min. Med tid til refleksion plus 45 min. efter en pause.

”Folkelige fortællinger med evangelisk undertone.”

 ”Niels Bedstefar” En fortælling om en musikalsk familie, himlens fugle og markens blomster, der lagde sig til rette i den lille Ronald på vandreture og samtaler med min far i den midtjyske by Brande. Siden voksede fortællingen frem i mit voksne sind som et billede på liv. Varighed cirka 12 min.

 ”Kirsten” Er en syntese af morgensangens magi på højskole for sindslidende og Kirstens følsomme sind, hendes åbne øjne og ører, der oplever mere end mange af vi andre tør tro. Varighed cirka 12 min.

 ”Den enfoldige morder” Hans Alfredsons prisbelønnede film fra 1982 er her genfortalt som et billede på vor længsel om forløsning midt i ondskabens verden, personificeret ved fabrikant Hôglund. Varighed cirka 20 min.

”Væverens ønske” Et herligt indisk eventyr – som en modfortælling til ”Konen i muddergrøften” og meget af det liv vi lever i dag . Varighed 5 min

”Folkelige fortællinger” er velegnet til kirkerummet, men naturligvis også mange andre ”rum”, enkeltvis, flere eller som et samlet program. Der indlægges musikalske pauser mellem hver fortælling. Folkelige fortællinger kan kombineres med refleksion og samtale om begrebet ”En folkelig prædiken”. Varigheden vil da være fortællingerne plus 45 min. efter en pause.

”Livsfortælling – vor indre guide” en kombination af foredrag og fortælling, hvor vi i lyset af vore livs fortællinger erfarer, at livets kan fortælles på plads i krop og sind, at her er en skatkiste af værdier, der kan fortælles frem. Gennem fortællinger fra mit eget liv kombineret med sang og fortællinger fra litteratur, eventyr og myter gives et bud på, hvordan livets fortællinger kan give retning og mening.
Varighed eksempelvis 2 x 50 min. med indlagt pause .

Kurser: ”Livsfortælling” og ”Livsfortælling og trosbiografi”

Bøger: ”NU-NÆSTEN OG KÆRLIGHEDEN – 12 prædikener og en fortælling” illustreret af papirkunstner Dorte-Maria Kræmmer Møller (2008)

Comments are closed.