Ellen Skov Birk

P1100464 2Jeg har med en baggrund som høj-privat-og folkeskolelærer og cand. mag. i dansk brugt fortællingen til børn i skolen, på lejre, i konfirmandundervisning og til voksne på daghøjskoler, til sognemøder og i pensionistforeninger samt på fortællefestivaler på Nørre Vosborg og Kunstcenteret Silkeborg Bad.

Jeg har deltaget i fortællekurser på Vestjyllands Højskole v. Brita Haugen, på Rødding Højskole m. Kathrine Faber og Lise Marie Nedergaard og hos Helle Arnfred.

Jeg har desuden et samarbejde med den kenyanske fortællegruppe Zamaleo Act og har fortalt sammen med dem i Nairobi.

Følg Fortæller Ellen Skov Birk på Facebook

Lange fortællinger:

  • Drageløberen -en fortælling om skyld og soning

Khaled Hosseinis gribende og medrivende bog om to drenges fælles opvækst trods standsforskelle i Afghanistan i 1970’erne. En fortælling fra et muslimsk land, der handler om misundelse, skyld, soning, som også er kendte kristne begreber.  90 min. uden pause

  • Karitas uden titel

Kristin Marja Baldursdottirs spændende roman om en usædvanlig islandsk kvinde livsmuligheder og kunstnerdrømme mellem to verdenskrige.  90 min. med pause

  • Kagebageren fra Kigali

En livsbekræftende, varm, morsom og sørgmodig beretning om Mama Grace og hendes omsorgsfulde kamp for at give sin familie, naboer og venner håb og opmuntring i en barsk hverdag i skyggen af folkemordet i Rwanda. 60 min.

  • Mødre og sønner i Bibelen – Haga & Ismael,  Sara & Isak, Rebekka & Jacob, Jomfru Maria & Jesus

I mange samfund giver det status af blive mor til en søn – ligeledes i mange bibelske fortællinger. Gennem levende fortælling gives der stemme til ovennævnte mødres beretning om glæde, omsorg, stolthed, bekymring og sorg over deres sønner.  60 min.

Fortællinger på jysk

  • Jeppe Aakjær: Jens Tanderup og Sture  fremmed te Abrahams

Eventyr fra nær og fjern:

  • H.C. Andersen, danske folkeeventyr, 1001 Nat, afrikanske og cambodjanske eventyr.

Kontakt:
Ellen Skov Birk
Dr. Holsts vej 28, lej.4
8230 Åbyhøj
Mail: esb8230@gmail.com
Mobil: 2174 2703

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.