Ry Fortællekreds

Hvem er vi?

Ry Fortællekreds har eksisteret siden 2000 og blev etableret som forening i 2004.

Navnet skyldes, at de to stiftere – Helle Arnfred og Tove Hvid – boede i det, der dengang hed Ry Kommune. De fleste medlemmer bor i Skanderborg-Aarhusområdet.

Foreningen er åben for enhver, som har lyst til at prøve sig selv af som fortæller, som elsker at høre en god historie, eller som bare vil være med til at fremme den mundtlige fortælletradition.

Hvad gør vi?

Ry Fortællekreds holder fortælleværksteder – typisk én gang om måneden, hvor vi hjælper hinanden med at gøre vores fortællinger bedre. Vi står også for offentlige fortællearrangementer, både arrangementer, hvor vi selv optræder som fortællere og arrangementer, hvor vi inviterer en gæsteoptræder.

Hvad kan vi?

Ry fortællekreds har en række medlemmer, som tilbyder at tage ud og fortælle i foreninger, på skoler, biblioteker og lignende.

Fortællingerne spænder over folkeeventyr, myter, livshistorier, historier, som fortællerne selv har fundet på, og historier med udgangspunkt i litterære klassikere som f.eks. H.C Andersen, St. St. Blicher, Karen Blixen og Selma Lagerlöf m.fl. (se under de enkelte fortællere).

Derudover kan vi arrangere temadage, kurser og workshops i mundtlig fortællekunst for medlemmerne.

Ry Fortællekreds VEDTÆGTER 

Comments are closed.