ry-15-aar NY PLAKAT

Plakat: Gustav Bech

Femten års jubilæum med Ry Fortællekreds

 Der er fest og farver, fortællinger, folkeeventyr, skrøner, sang og musik på det righoldige program, når Ry Fortællekreds byder inden for til jubilæumsfest på Mølleskolen i Ry lørdag den 21.maj fra kl. 13 til 20. Klezmer Duo leverer musikken, og der er kaffe, te, kager og gåhjemsuppe til tilhørerne.

Arrangementet markerer, at det i 2016 er 15 år siden, Ry Fortællekreds blev stiftet på initiativ af tidligere højskolelærer og medforstander på Herning Højskole Helle Arnfred og nu afdøde skolepsykolog Tove Hvid. De to kvinder var næsten naboer – den ene bosat i Svejstrup, den anden i Boes – og de brændte begge to for at give den mundtlige fortælling en renæssance og møde tilhørerne ansigt til ansigt.

Det er i høj grad lykkedes. Tove Hvid døde i 2007, men Helle Arnfred, der fylder 80 til næste år, er stadig en entusiastisk formand for fortællekredsen. Medlemmer er kommet og gået gennem årene, men typisk er der ca. 25 medlemmer, som mødes en gang om måneden til fortælleworkshop for at hjælpe hinanden til at blive bedre.

Mundtlig fortælling er blevet populær

Ry Fortællekreds holder årligt to offentlige fortællearrangementer på Svejstrup Gl. Præstegård.  Men medlemmerne tager også ud og fortæller på skoler, i foreninger og sognehuse på cafeer, festivaler og i mange andre sammenhænge hver for sig eller i grupper.

”I de femten år, fortællekredsen har eksisteret, er der kommet gang i mundtlig fortælling mange steder,” fortæller Helle Arnfred,  ”

Vi var en af de første fortællekredse i landet, men nu er der en hel stribe fortælleforeninger, – kredse og grupper rundt om i landet. Nu bliver der holdt fortællecafeer, storyslam, åbne fortællerscener og fortællefestivaler mange steder, hvor det er mundtligheden og den gode historie, der er i højsædet,” siger hun.

Jubilæumsarrangementet bliver holdt på Mølleskolen i Ry. Entre 100 kr. Tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere på: www.ryfortaellekreds.dk

Yderligere oplysninger: Helle Arnfred: Tlf.:  86577020. Mobil: 26368720 Mail: hellearnfred@profibermail.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.