Fortællinger i mørket på Bjedstrup Skole

fortaellinger-i-moerket-foto

Foto: Ulla Skovsbøl ©

Sluk for fjernsynet og computeren, læg tablet og telefon væk og mød op på Bjedstrup Skoles bibliotek med ørerne indstillet på gode historier. Sådan lyder opfordringen fra fortællerne i Ry Fortællekreds, som inviterer på ”Fortællinger i mørket” den 25. november kl. 19.30.

Fortællekredsens medlemmer mødes en aften om måneden på Bjedstrup Skole til værkstedsaftner, hvor de hjælper hinanden med at finpudse deres historie, men to gange om året åbner de dørene og byder publikum inden for.

Vil udbrede mundtligheden

”Vi vil gerne udbrede interessen for den mundtlige fortælling, for den kan noget helt andet end både teater og oplæsning. Når det er bedst, opstår der en særlig magi i mellem fortælleren og publikum, som gør, at historierne aldrig bliver helt ens fra den ene gang til den anden. Det er svært at forklar – det skal opleves,” siger Helle Arnfred, som har været formand for fortællekredsen siden den blev stiftet i 2001.

Fredag den 25. november bliver der lejlighed til at lytte til mundtlige versioner af Selma Lagerlöfs ”Præstens genfærd,” H.C. Andersens ”Nissen og spækhøkeren” og Johan Skjoldborgs fortælling ”Den tapre hingst.” Man kan også høre en historie af Tolstoj, Peter Plys for voksne, en græsk myte, et afrikansk og et nordisk folkeeventyr og et par historier skabt af fortællerne selv.

Tid: Fredag den 25. november 2016 kl. 19.30
Sted: Biblioteket på Bjedstrup Skole, Bjedstrupvej 1, 8660 Skanderborg
Entre: 50 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.