Blicher-dag på Hald med fortællere fra Ry og Viborg 1. juni

1. juni 2013 inviterer Ry og Viborg Fortællekredse til en fortællevandring i Blichers landskab ved Hald Hovedgård.

Der bliver brug for både de gode travesko og de store lytteører den 1. juni, når fortællere fra Ry og Viborg folder sig ud med de fineste perler fra St.St. Blichers forfatterskab på fodtur i Blichers landskab.

Fortællevandringen begynder med morgensang og kaffe i parken ved Hald Hovedgård.

Blicher kom meget på godset som barn og ung og mange af hans historier foregår i landskabet omkring Viborg, på Hald Hovedgård, på det nærliggende Aunsbjerg Gods og på egnen omkring Thorning, hvor han var præst i en årrække.  Deltagerne kommer med på en fem kilometer lang travetur rundt om Hald og får mulighed for at høre historierne i det landskab, hvor de foregår.

Historien Eneste Barn om Charlotte von Schenkels tragiske skæbne bliver  fortalt af Birte Mølgaard i slotsparken, hvor Charlotte legede som barn.  Ved ruinen af “Bispens Hald” står den på uddrag af Fjorten Dage i Jylland, og på bankerne, der engang var Niels Bugges Hald, er der historier om hornuglen og andre af Trækfuglene ved naturvejleder Jens Frydendal.  Ved Humlehuset fortæller Johannes Thomsen Messingjens på klingende jysk, og så går turen op over Stanghede til Kvindhøj.

Deroppe er det De tre Helligaftner, Hosekræmmeren og Faawell Mari fortalt af henholdsvis Helle Arnfred, Ulla Skovsbøl og Ruth Degn. Under de krogede gamle træer i Troldeslugten fortæller Anne Grethe Bech  den kulørte historie om Præsten i Thorning og Johannes Thomsen runder af med Røverstuen. Dagen slutter i Riddersalen på Hald Hovedgård med vin og snacks og Blichersange fortolket af Cantores Wibergis.

  • Mødested: Naturskolen ved Hald Hovedgård, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg
  • Længde: 5 km
  • Tid: Den 1.6. kl.9-17
  • Pris: 200 kr. inkl. forplejning (frokost og kaffe)
  • Tilmelding; 24.maj på  86 63 85 00 eller jf3@viborg.dk
  • Arrangører: Ry fortællekreds og Viborg fortællekreds

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.