Marianne Christensen fortæller Marie Grubbes historie

Foto: Ana Freda Emilie Tellíing
Foto: Ana Freda Emilie Telling

Den 8. november bringer fortæller Marianne Christensen den farverige 1600-talsskikkelse Marie Grubbe til live igen. Det sker ved et fortællearrangement i Svejstrup Gl. Præstegård ved Skanderborg.

Marie Grubbes historie har fascineret forfattere gennem flere århundrede: Ludvig Holberg St. St. Blicher H.C. Andersen , I. P. Jacobsen og i nyere tid Ulla Ryum og Juliane Preisler. Men fortælleren Marianne Christensen har skabt sin egen mundtlige version af historien om den berømte og usædvanlige adelsdame.

Marie Grubbe er berømt for sine tre ægteskaber og sin sociale deroute. Hun blev født på Tjele Gods mellem Randers og Viborg i 1643, og 17 år gammel blev hun gift med kongesønnen Ulrik Frederik Gyldenløve, der var statholder i Norge. Det ægteskab var ikke lykkeligt. Hun blev skilt fra Gyldenløve og giftede sig med den velhavende bonde, Palle Dyre. Heller ikke det ægteskab holdt. Maries sidste ægtemand var Tjeles ladefoged, Søren Sørensen Møller. Sammen med ham endte hun som færgekone ved Grønsund på Falster og døde der i dyb armod i 1718.

Marianne Christensen fortæller Marie Grubbes historie med afsæt i den sidste dag i hendes liv, hvor hun går fra sit hjem, Borrehuset, til Kippinge kirke for at hente sin fattighjælp. Hendes livs erindringer dukker op som flashbacks i vilkårlig rækkefølge. Ind til videre har Marianne Christensen fascineret mere end 2000 tilhørere med historien.

Læs mere her Tid: 8. november 2013 kl.19.30
Sted: Svejstrup Gl. Præstegård, Alkenvej 9, 8660 Svejstrup
Entre: 50 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.