Vigga Bro kommer til Ry med fortællingen Ragnarok

Vigga Bro og Ida Bach Jensen optræder med Ragnarok i Ry. Foto Copyright Vigga Bro

Den 30. oktober 2019 optræder den folkekære skuespiller og fortæller Vigga Bro i Ry sammen med musiker og performancekunstner Ida Bach Jensen og en 241 år gammel bas. De sætter ord og toner til den gamle fortælling om Ragnarok inviteret af Ry Fortællekreds.

Hvordan begyndte det hele? Det er et af de største spørgsmål i verden, og alle kulturer har haft et bud på det. Skuespiller og fortæller Vigga Bro giver sit bud på det sin egen helt særlige version af den gamle fortælling om Ragnarok fra den nordiske mytologi

Den 30. november optræder hun i Ry på invitation af Ry Fortællekreds. Kvickly Ry åbner sine nye lokaler på første sal for arrangementet.

Sammen med musiker og performancekunstner Ida Back Jensen tager Vigga Bro publikum med tilbage til historiefortællingens tidligste tider, hvor man hen over bålet overleverede historier fra mund til øre.

Historien ændrer sig fra gang til gang, afhængigt af publikum, men den beholder sin kerne i det dramatiske forløb, forklarer Vigga Bro.

En dans med publikum

”Vi historiefortællere improviserer historierne frem, hver gang de fortælles. Ikke fordi vi ikke er velforberedte. Det er vi. Men lige som en jazzmusikere holder vi døren åben for at ”danse” med publikum,” siger hun.  

Ida Bach Jensen, som leverer tonerne til Ragnarok er ganske vist ikke specifikt jazzmusiker, men hun er til gengæld en mester i improvisation, og de to kunstnere sammenvæver ord og toner, så musikken forhøjer ordene og ordene musikken.

Tonerne kommer fra en 241 år gamle bas, som har tilhørt Vigga Bros afdøde mand, jazzmusikeren Moselund.

Ry Fortællekreds er været ved arrangementet. Det træder i stedet for fortælleforestillingen ”Grundtvig og kvinderne” med tidligere højskoleforstander Else Mathiassen, som har måttet aflyse med kort varsel.

TID: Onsdag den 30. oktober 2019 kl. 1930
STED: Kvickly Ry, “Udsigten” Siimtoften 2, 8680 Ry
ENTRE: 100 kr. inkl. drink – billetter skal købes på forhånd i Kvickly Ry (kiosken) eller hos Helle Arnfred: Tlf. 26 36 87 20

Comments are closed.